U gradskoj galeriji u Novom Gradu večeras je održan koncert solo i kamerne muzike klavirskog tria koji čine Anja Maran (violina), Rebeka Malešević (violončelo), Anastasija Kojić (klavir) kao i gosta Vasilija Rakanovića na gitari.

Trio je nastupio pod palicom profesora gitare i kamerne muzike Igora Motla iz Muzičke škole „Savo Balaban“ u Prijedoru.

„Večeras će vaši sugrađani imati priliku da čuju klavirski trio kojima ja predajem. One će se predstaviti jednim zanimljivim programom od renesanse, pa do jazz muzike. Pored vaše sugrađanke Anje Maran tu su još Rebeka Malešević i Anastasija Kojić“ , naveo je Motl.

Klavirski trio već dvije godine svira zajedno, imaju iskustva i na velikim takmičenjima na kojima su osvajale mnogobrojne nagrade od kojih se izdvajaju: specijalna nagrada na Republičkom takmičenju, prva na Međunarodnom takmičenju „Uroš Predić“, druga nagrada na Međunarodnom takmičenju kamerne muzike Novi sad, te prve nagrade na školskim takmičenjima.

Direktor Kulturno obrazovnog centra Branislav Čugalj naveo je da ova ustanova i Muzička škola „Savo Balaban“ imaju dugogodišnju saradnju i kao vid te saradnje je i večerašnji koncert.