U galeriji u Novom Gradu večeras je otvorena izložba radova nastalih na prošlogodišnjoj Likovnoj koloniji "Rakani" i ujedno ozvaničen početak ovogodišnjeg okupljanja slikara koji će stvarati uz rijeku Unu.
Direktor Kulturno-obrazovnog centra u Novom Gradu Dražen Babić rekao je da ove godine u radu Likovne kolonije učestvuje 13 umjetnika:
"Sa nama su ove godine Tamara Cvetić i Dejan Krga iz Beograda, Tanja Ratković, Nikolina Peslać, Davor Grabovac, Mihajlo Nikolić, Aleksa Vidaković i Branko Jungić iz Banjaluke, Jelena Ružojčić iz Doboja, Sanja Stupar i Darija Vujasin iz Novog Grada te studenti Aleksandra Radišić i Jan Ris takođe iz Novog Grada", kaže Babić.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača je otvorio večerašnju izložbu, za koju naglašava da ima veliki značaj za našu opštinu, ali i cijelu regiju.
„Kolonija ima dugu tradiciju koja traje već 31 godinu. Davno je bila ta 1985. godina kada je prvi put organizovana kolonija, čiji je organizator bila opština i tadašnja tvornica trikotaže Sana“, ističe Drljača, koji dodaje da je kolonija je opstala sve do današnjih dana, a njen rad je bio obustavljen samo tokom rata.
O večerašnjoj postavci u galeriji govorila je Darija Vujasin iz Novog Grada, koja treći  put učestvuje na koloniji.
„Imam čast i privilegiju da učestvujem na našoj likovnoj koloniji i zaista je veliko zadovoljstvo, posebno zbog prilike da budem opet u kontaktu sa svojim kolegama, da razmjenimo iskustva i znanja“, kaže Vujasinova.
Izložbom radova koji budu nastali ove godine, u  nedjelju 14. Avgusta, završiće ovogodišnji saziv Likovne kolonije „Rakani“.