Na Trgu Mladena Oljače u Novom Gradu sinoć je održan koncert etno i rock muzike. Nastupili su članovi Kulturno-umjetničkog društva Una, članovi  SKD Prosvjeta pododbor Dvor i novogradska rock grupa "Sinhro".

Direktor Kulturno-obrazovnog centra Dražen Babić kaže da je zadovoljstvo da se etno-rock koncert u našem gradu održava drugu godinu zaredom i nada se da će ovaj koncert prerasti u tradiciju uz brojne goste.

Muzički saradnik za izvornu muziku KUD-a Una Borislav Damjanić istakao je da KUD ima odličnu saradnju sa Sinhrom i da su u prethodnom periodu radili zajedno na brojnim muzičkim projektima.

„Publici ćemo predstaviti obrade naših etno pjesama koje su dobile novo ruho zahvaljujući profesoru Bojanu Đuriću i Sihru, a nastupiće uglavnom mlade nade naše muzičke scene“, rekao je Damjanić.

Prvi su na binu izašli članovi SKD Prosvjeta pododbor Dvor Nikola Miličević i Nevenka Bela Zečević koji su publici u Novom Gradu premijerno izveli pjesmu Majko Banijo koju su snimili u saradnji sa profesorom Bojanom Đurićem.

Nakon njih na sceni su se smjenjivali mladi pjevači i muzičari, a zatim i Sinhro.

Etno rock koncert održava se u sklopu manfestacija povodom Petrovdana, u organizaciji Kulturno-obrazovnog centra.