U Novom Gradu večeras je održan  „Koncert prijateljstva“, a osim domaćina KUD-a „Una“ nastupili su i članovi KUD-a "Oplenac" iz Topole.

Predstavnik kulturno-umjetničkog društva "Oplenac" Miroslav Blagojević ističe da su njihovi utisci izuzetni i da je u našem gradu započelo jedno divno prijateljstvo između učesnika koncerta.

„Naše prijateljstvo će se nastaviti već sljedećeg vikenda u Topoli kada ćemo mi imati priliku da ugostimo vaše kulturno-umjetničko društvo na našoj privredno-turističkoj manifestaciji Oplenačka berba i Sabor izvornog narodnog stvaralaštva“, rekao je Blagojević.

Osim njih koncertu su prisustvovali i predstavnici Opštine Topola sa kojima je dogovoreno bratimljenje opština Novi Grad i Topole.

KUD „Oplenac“ “ iz Topole publici u Novom Gradu predstavio se igrama iz Srbije.

Koreograf KUD-a "Una" Siniša Jovanić rekao je da je večeras poslije dužeg vremena u našem gradu bio jedan izuzetno lijep koncert koji nosi simbolični naziv Koncert prijateljstva.

„Sami znamo da su bratske veze Srpske i Srbije uspostavljene i da smo 15.septembra obilježili dan srpskog jedinstva i zato smo se odlučili na jedan zajednički koncert sa našim dragim prijateljima iz Srbije. Nadamo se da će se naša saradnja i prijateljstvo nastaviti“, rekao je Jovanić.

Direktor Kulturno-Obrazovnog centra Dražen Babić kaže da je ovaj koncert rezultat jednog predanog rada, saradnje kao i pronošenja tradicije iz naših krajeva.

„Rodilo se jedno divno prijateljstvo, mi se nadamo da će ono trajati i dalje“, istakao je Babić.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača ističe da je KUD „Una“ najbolji promoter naše opštine kroz pronošenje kulture i tradicije.

„Večeras je sigurno dobra prilika da se osim samih etno igara i cijele te kulturne priče posebno istakne priča o prijateljstvu i odnosima između naših ljudi. Ovaj koncert nosi naziv Koncert prijateljstva, jer je sve podređeno prijateljstvu i druženju“, istakao je Drljača.

Na koncertu je trebalo da nastupi i KUD „Đoka Pavlović“ iz Beograda, ali su u Novi Grad doputovali samo predstavnici ovog društva, s obzirom na to da  je jedan član ansambla zaražen virusum korona.