Srećko Marčeta - monodrama - Foto: SRNA

AGENCIJE

Glumac Srećko Marčeta iz Teatra "Scena" Novi Grad izveo je pred prnjavorskom publikom novu monodramu "Aleksa u privatizaciji", priču o radu u nekadašnjem sistemu društva i suočavanju poštenog radnika sa stvarnim životom i odnosom poslodavaca.

Marčeta je  pojasnio da se njegov Aleksa suočava sa brojnim smicalicama koje jedan pošteni radnik ne može da shvati.

- On misli da se ljudi koji su danas privatizovali neke firme ponašaju domaćinski, brinu o svojim radnicima i bore za njihovu životnu egzistenciju. Nažalost, u stvarnosti je to sve drugačije, a tek kada se desi tragedija Aleksa shvata da je živio u nekom drugom svijetu, da je zanemario porodicu i da su oni koje je smatrao prijateljima zloupotrijebili njegovo povjerenje - kaže Marčeta.

Ova monodrama premijeru je imala u avgustu u Studentskom pozorištu u Banjaluci. U Prnjavoru je sinoć izvedena njena prva repriza u okviru Sedme pozorišne revije "Prnjavor i prijatelji" čiji je organizator i domaćin Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor.

Marčeti je ovo šesta monodrama u bogatoj glumačkoj karijeri, a za publiku u Prnjavoru koja ga je do sada imala priliku vidjeti u raznim ulogama kaže da ga uvijek prijatno iznenadi dobrom posjetom, gostoprimstvom i prihvatanjem predstava.

Publika je na kraju monodrami dala ocjenu 4,77, a mladi glumci prnjavorskog amaterskog pozorišta imali su priliku da na dramskoj radionici nauče nešto novo od Marčete, kao gostujućeg mentora.

Pozorišna revija "Prnjavor i prijatelji" u srijedu, 8. septembra, ugostiće glumce Nezavisnog univerziteta Banjaluka koji će izvesti predstavu "Ostajte".

Do kraja mjeseca predviđeni su i nastupi glumaca iz Laktaša sa predstavom "Au što je dobar pos`o" , pozorištanca i pozorišta mladih SPKD "Prosvjeta" iz Doboja sa predstavom "Moj dom je tamo gdje si ti" i Dramskog studija Narodne biblioteke "Branko Radičević" Derventa sa predstavom "Veselo povrće".