U amfiteatru JU Kulturno - obrazovni centar Novi Grad održana je predstava za djecu pod nazivom ''Moja porodica''. Predstava je privukla veliku pažnju, ali broj mjesta za gledaoce je bio ograničen. Tekst i režiju predstave osmislio je Srećko Marčeta koji je za naš radio govorio kako je dobio inspiraciju za predstavu i šta ona predstavlja.

''U današnjem svijetu tehnologije i velikog napretka djeca su previše zauzeta sa mobilnim telefonom i zaboravljaju sve ostale ljepote današnjeg društva. Nikakvo čudo nije više da djeca u kafiću komuniciraju preko mobilnog telefona i mislim da djeca sve više koriste telefon u druge svrhe nego za ono za šta zaista treba da služi. Nisam za to da se lektire i zadaće pišu preko mobilnog telefona i zato sam uradio predstavu koja se zove ''Moja Porodica'', a radi se o majci koja ima petoro djece koja su zaokupljena mobilnim telefonima. Ona je spremačica u hotelu i od svoje skromne plate odvaja da bi im kupila knjige i brine se o njima. Za Petrovdan bi trebala biti nova predstava na kojoj će nadam se moći i da prisustvuje veći broj gledalaca'', rekao je Marčeta.

Darinka Predojević koja je igrala ulogu majke u predstavi rekla je da su očekivanja od predstave da odvoje mlade od telefona i pokažu da postoje i društvene igre.

''Moja uloga je veoma interesantna i zanimljiva jer treba da se pokaže kako ne može da bude sve kako dijete zamisli. Mislim da mladi treba više da budu odvojeni od mobilnih telefona, jer ima mnogo toga zanimljivijeg od mobilnog. U narednom periodu ću glumiti u još predstava jer je to jako lijepo i to mi je želja'', izjavila je Predojevićeva.

U predstavi su pored Darinke Predojević još igrali: Nada Vujasin, Mila Šašo, Milica Milješić, Slobodan Drljača i Nikola Kutlija.