Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su  od 31. marta  od 7.00 časova do 01. aprila  do 7.00 časova, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske, sankcionisali sedam lica zbog kršenja zabrane kretanja tokom policijskog časa.

Licima su uručeni prekršajni nalozi po članu 22.Zakona o javnom redu i miru Republike Sprske.

Policijskoj upravi Prijedor  31. marta  prijavljeno je da lice Z.V. iz Novog Grada, koje se nalazi u prostorijama karantina u Novom Gradu, narušava javni red i mir, ometajući rad nadležnih službi zaduženih za postupanje sa licima smještenim u karantinu.

Istog dana, zbog počinjenog prekršaja iz člana 24.Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske, lice je lišeno slobode i smješteno u prostorije za zadržavanje Policijske stanice Novi Grad. Nakon uručenja prekršajnog naloga i isteka zakonski predviđenog vremena za zadržavanje lica lišenog slobode, Z.V. je ponovo smješten u prostorije karantina u Novom Gradu.

Policijska uprava Prijedor apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.