Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske - Požar u Prezidu

Policijskoj upravi Prijedor 18. marta u 19.13 časova prijavlјeno je da je u Novom Gradu u mjestu Svodna, na privatnoj zemlјišnoj parceli, lokalitet „Brezici“, vlasništvo D.L. iz Novog Grada, u ostacima požara pronađeno beživotno tijelo lica D.L, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Izvršenim uviđajem na licu mjesta, prikuplјenim obavještenjima, te drugim mjerama i radnjama koje su preduzete u cilјu utvrđivanja okolnosti prijavlјenog događaja, nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali na postajanje elemenata krivičnog djela.

O svemu je obavješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor koji je naložio vršenje obdukcije nastradalog lica D.L, a koja će biti izvršena dana 20.03.2023. godine u Javnoj zdravstvenoj ustani „Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve građane na odgovorno ponašanje prilikom palјenja vatre na otvorenom prostoru, da nakon spalјivanja ugase ostatke nesagorene materije, kako bi se spriječilo njihovo raznošenje vjetrom i pojava širenja požara.