Na području Policijske uprave Prijedor, u periodu od 29. do 30. jula 2021. godine, u okviru kampanje „Vozi oprezno, putuj bezbjedno“, realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ili lijekova koji se ne smiju upotreblјavati prije ili za vrijeme vožnje.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 467 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 118 učesnika.

Iz saobraćaja su isklјučena 63 vozača, od kojih dva vozača zbog odbijanja da se povrdgnu alkotestu, odnosno droga testu i jedan vozač kod kojeg je utvrđeno prisustvo opojnih droga u organizmu i koji je zadržan lišenjem slobode.

Zbog upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola sankcionisano je 60 vozača. Šest vozača zadržano je lišenjem slobode zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

U cilјu zaštite bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju, Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajna pravila i propise, a posebno na vozače motornih vozila i motocikliste da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravlјaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača da upravlјa vozilom.