Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, podnijeli Izvještaj o krivičnom djelu  protiv lica M.L. iz Novog Grada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Utaja poreza i doprinosa“.

Osumnjičeni M.L. se tereti da je kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti iz Novog Grada, svjesno izbjegao plaćanje poreza na dobit ovog pravnog lica, na  način da je kroz poslovne knjige u 2018. godini ostvarenu dobit preduzeća umanjio za 30%, odnosno za 111.110,26 KM, čime je izbjegao utvrđivanje i plaćanje 13.221,44 KM poreza na umanjeni iznos prihoda.

Osumnjičeni se takođe tereti da kao fizičko lice/poreski obveznik, za period od 2016. do 2018. godine, nije prikazao lični stečeni dohodak, izbjegavajući plaćanje poreza po osnovu lične dobiti u ukupnom iznosu od 56.062,60 KM.

Izvršenjem ovog krivičnog djela kao odgovorno lice u pravnom licu i kao fizičko lice, osumnjičeni M.L. pribavio je protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 69.284,04 KM, oštetivši budžet RS za isti iznos, stoji u saopštenju PU Prijedor.