Oprez, prevaranti koriste koronu: Na ovoj granici se prodaju lažni PCR  testovi

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, 15. januara su , na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da se na području Novog Grada vrši falsifikovanje i preprodaja mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na SARS-CoV-2, a koje izdaje Institut za javno zdravstvo Republike Srpske, izvršili  kriminalističku obradu lica M.Ć. iz Prijedora, vlasnika fotografske radnje u Novom Gradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo „Falsifikovanje isprave“, saopšteno je danas iz ove Policijske uprave.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni M.Ć., u periodu od oktobra 2020. godine do januara 2021. godine, u fotografskoj radnji u Novom Gradu, neovlašteno izradio, odnosno falsifikovao najmanje 200 mikrobioloških nalaza u vezi testiranja na SARS-CoV-2, i prodao po cijeni od 50 KM po jednom nalazu.

Istog dana, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres prostorija fotografske radnje, tom prilikom je pronađen i oduzet računar sa pohranjenim obrascima za izradu i falsifikovanje nalaza, kao i krivotvoreni pečat JZU Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj protiv lica M.Ć., za krivično djelo „Falsifikovanje isprave“.