Predstavnici Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske i Auto-moto društva /AMD/ "Una" Novi Grad danas su, u saradnji sa Policijskom stanicom, besplatno kontrolisali tehničku ispravnost i pripremljenost vozila za zimske uslove vožnje.

Predstavnik AMS Novak Vučić rekao je da je ovo jedna od akcija koja se tradicionalno organizuje u Srpskoj prije početka zimske sezone.

"Vozačima ukazujemo šta treba da urade kako bi bezbjedno učestvovali u saobraćaju. Osim pneumatika, što je i zakonska obaveza, skrećemo im pažnju na kontrolu tečnosti u hladnjacima i signalizaciju", rekao je Vučić.Sekretar AMD "Una" Slobodan Ličina rekao je da se u Novom Gradu redovno organizuju preventivne akcije za sve učesnike u saobraćaju.

On je najavio da će naredna aktivnost biti kontrola zimske opreme u vozilima i obuka za postavljanje lanaca na točkove.Auto-moto savez Republike Srpske i auto-moto društva od 4. novembra realizuju veliku republičku preventivnu kampanju besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila koja će trajati do 29. novembra.