Ovogodišnja manifestacija „Dani na Sani“ biće održana 10. i 11.juna, a domaćin je opština Novi Grad, zaključeno je na sastanku organizacionog odbora, kojem su prisustvovali predstavnici opština i gradova učesnika manifestacije.


„Prvi dan manifestacija počinje u Ribniku i ide kroz gradove, kroz koje protiče rijeka Sana, a to su Ribnik, Mrkonjić Grad, Sanski Most, Ključ, Oštra Luka, Prijedor i završava u Novom Gradu“, izjavio je Nebojša Todić, direktor Turističke organizacije u Novom Gradu, koja je nosilac aktivnosti.


Drugog dana manifestacija završava u Novom Gradu, gdje će biti organizovan kulturno-zabavni program na gradskoj Adi, to jest na ušću rijeke Sane u Unu.
I ove godine će biti uručene nagrade i priznanja učenicima za najbolje likovne i literarne radove na zadatu temu, izjavio je Todić.


„Danas je prvi sastanak grupe za organizaciju manifestacije, koja počinje na izvorištu rijeke Sane u Vrbljanima u opštini Ribnik, odakle se zahvata voda u eko štafeti, a zatim iz Ribnika u štafeti prenosi kroz gradove koji učestvuju u organizaciji,“ kaže načelnik za drušvene djelatnosti opštine Ribnik Daliborka Davidović.


Moto ekološke manifestacije, koja se ove ove godine održava 18.put je „Rijeka Sana jednako čista od izvora do ušća“.