Na izletištu Kula večeras je otkrivena Zoranova klupa , na mjestu gdje je veliki pozorišni i filmski glumac Zoran Radmilović snimio posljednju filmsku scenu za vrijeme snimanja serije „Priče iz fabrike“.

Vrpcu na klupi sa načelnikom opštine Miroslavom Drljačom  presjekli su glimci Branislav Lečić i Irfan Mensur koji su takođe ostvarili uloge u seriji .

Načelnik Drljača je rekao da je klupa na omiljenom mjestu Novljana sa kojeg je upečatljiv pogled na naš grad.

"Ovo su dani kad se u našem gradu  održavaju manifestacije povodom Petrovdana, Dana opštine. Ovo veče posvećeno je Zoranu Radmiloviću i  seriji "Priče iz fabrike" snimljenoj u našem gradu" rekao je Drljača.

On je naveo da je naša opština 1981. godine imala 42.000 stanovnika i bila industrujski grad.

Lečić je zahvalio što je pozvan na ovakav događaj koji ga je podsjetio na jednu od njegovih prvih uloga.

"Na ovom mjestu, na klupi Radmilović , koji glumio doktora, umro je na mojim rukama. Samo nekoliko mjeseci nakon toga on je preminuo. Kad sam saznao da je to bio njegov zadnji kadar, osjećanja su bila pomiješana", rekao je on.

 

Mensur je rekao da se ovim gestom obilježio Čovjek s kojim je sarađivao dok je bio na Akademiji.

"Ova klupa i tabla je nešto što se rijetko događa. U Beogradu ima nekoliko tabli i murala posvećenih glumcima", rekao je on.

Mensur kaže da u rodnom mjestu Radmilovića , Zaječaru pozorište nosi njegovo ime, održava se Festival Zorana Radmilovića tokom kojeg se svako veče najboljem glumcu dodjeljuje nagrada „Zoranov brk“ a na kraju festivala nagrada bista Zorana Radmilovića.

U amfiteatru Kulturno – obrazovnog centra u Novom Gradu večeras se prikazuje dokumnetarni film „Kadar Za vječnost“ Nedeljka Lajšića.