U Rudicama je, u organizaciji Udruženja građana „Rudice“, Auto- moto društva „Una“ i Policijske stanice Novi Grad  održana mini biciklijada.

Zamjenik komandira Policijske stanice Novi Grad Zoran Šašo rekao je da je na području koje je u nadležnosti ove Policijske stanice od početka godine evidentirano 77 saobraćajnih nezgoda, jedna više u odnosu na isti period lani.

Šašo je  rekao da je od početka godine u saobraćajnim nezgodama jedno lice smrto stradalo.

"U saobraćajnim nezgodama stradalo je 31 lice. Smrtno je stralao jedno lice, teško je povrijeđeno osam, a lakše povrijeđena 22 lica.  Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise", rekao je on.

Sekretar Auto- moto društva "Una" Lenka Ličina rekla je da su ovom manifestacijom obuhvaćene tri preventivne kampanje koje realizuje Auto- moto savez Republike Srpske.

"To su preventivne aktivnosti "Zvoni da te vide! Neka blista biciklista", "Vozite bezbjedno električni trotinet" i "Lako je brzinu smanjiti", rekla je Ličina.

Ona kaže da je 40 djece učestvovalo u promotivnoj vožnji biciklima i trotinetima te da im je poklone, svjetla za bicikl i svjetloodbojne trake obezbijedio Auto- moto savez Republike Srpske.

"Vozačima koji su poštovali propisanu brzinu dijelili smo zelene osvježivače za vozilam a onima koji nisu crvene", rekla je ona.

Iz Udruženja građana Rudice ističu  da se ovom zajedničkom preventivnom akcijom ukazalo na opasnosti kojima su izloženi učesnici u saobraćaju u naselјenim mjestima.