Učenik generacije u JU Gimnazija "Petar Kočić" u Novom Gradu je Lea Maran, saopštili su danas iz ove škole.

"Lea Maran je učenica koja je u toku svog gimnazijskog školovanja na različitim polјima postigla izuzetan uspjeh, pokazavši da su trud, rad, upornost i talenat osobine koje donose uspjeh. Kroz različite aktivnosti koje uklјučuju sportski angažman, rad na različitim projektima u oblasti jezika, humanitarni rad, promociju škole kroz izradu raznih video materijala i digitalnog sadržaja  ona je postala primjer posvećenosti i predanosti radu.

Izuzetni rezultati propraćeni su i priznanjima, tako da je Lea školske 2021/22. ponijela titulu prvaka regionalnog takmičenja iz srpskog jezika. U toj oblasti je nastavila rad tako da je 2024. godine objavila „GramatikUm" - priručnik iz gramatike sa zadacima za vježbu. Lea se pokazala i kao izuzetan timski igrač, pa je sa svojom ekipom školske 2020/21. osvojila prvo mjesto na regionalnom takmičenju iz istorije.

Na kraju, kroz četvorogodišnji put ka sazrijevanju i odrastanju Lea se pokazala kao izuzetan prijatelј i neko na koga se može računati u svakom trenutku“, naveli su iz ove škole.

Danas su učenicima 79. generacije gimnazijalaca dodijelјene diplome o završenom gimnazijskom obrazovanju.

U ovoj generaciji dodijelјene su četiri Vukove diplome i to:

Lei Maran, Ivi Obradović, Aleksandri Pavić i Nađi Stupar.