Učenici iz Novog Grada osvojili su četiri diplome na “Inostu mladih”.

Diplomu sa zlatnom plaketom dobili su učenici OŠ “Sveti Sava” Igor Jeremić, Nikša Repac i Balša Maran za rad “ Web stranica o Mihajlu Pupinu”.

Diplomu sa bronzanom plaketom dobili su učenici OŠ “Sveti Sava” Stefan Mijić I Nikša Štrbac za rad “Životni opus Mihajla Pupina”.

Diplomu sa bronzanom plaketom dobila je učenica OŠ “Sveti Sava” Katja Maran za rad “Poster povodom obilježavanja 170 godina od rođenja Mihajla Pupina”.

Diplomu sa srebrnom plaketom dobili su učenici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” Anel Čehić i Marko Čulić za rad “ Reciklaža računara- ormarić za prvu pomoć”.

26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva “Inost mladih 2024”, na kojoj je svoje inovacije predstavilo 500 izlagača, među kojima su učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, inovatori i organizacije iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Rusije održana je banjalučkom Domu omladine .

Mladi inovatori izložili su svoje radove iz oblasti automatike i informatike, ali ovogodišnja izložba pružila je priliku mladima da izlože svoje radove i iz ekonomije, arhitekture, medicine, dizajna i likovnih umjetnosti.

“Inost mladih 2024” organizovali su Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje inovatora grada Banjaluka.