No description available.

Delegacija ruske Sverdlovske oblasti, koja je u posjeti Republici Srpskoj, boravila je danas i u Novom Gradu gdje se sastala sa predstavnicima lokalne vlasti.

No description available.

Načelnik gradskog okruga Pervouralsk Kabec Igor Valerevič rekao je novinarima nakon sastanka da je na sastanku razgovarano o bratimlјenju ruskog grada i opštine Novi Grad.

"Smatramo da je ovo odlična prilika da se povežu ne samo dva regiona nego i dvije države zato što su to bratski narodi i treba da razvijamo ovaj vid veza i saradnje", rekao je on.

Prema njegovim riječima nakon bratimlјenja u nastavku saradnje u prvom planu biće razmjena iskustava u sferi nauke, privrede, industrije i obrazovanja kao i kulturnog naslјeđa i tradicije dviju država.
No description available.
Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drlјača rekao je ruska delegacija izrazila zadovolјstvom prijemom u Republici Srpskoj.

"Želimo da se kontakt nastavi u budućnosti , da dođe do bratimlјenja a nakon toga bi kroz određene kulturne projekte nastavili i vidjeli šta je u suštini mogućnost da napravimo i privredne projekte", rekao je on.
No description available.
Sastanku su između ostalih prisustvovali i Klepikova Tatjana Anatolјevna, načelnik gradskog okruga Revda i Mladen Klјajić načelnik opštine Krupa na Uni a ove dvije lokalne zajednice potpisale su sporazum o uspostavlјanju pobratimskih/partnerskih odnosa prošle godine.