No description available.

Udruženje nezadovlјnih boraca Odbrambeno- otadžbinskog rata Novi Grad organizovalo je danas protest upozorenja zbog, kako su naveli socijalnog i ekonomskog stanja boračkih kategorija.

No description available.

Slavko Bundalo kaže da je razlog za okuplјanje nepovolјan položaj boračkih kategorija i neprovođenje revizije kategorizacije boraca.

Prema njegovim riječima, povod su nelegalni izbori u Boračkoj organizaciji Novi Grad.

On je istakao da se ne radi o političkoj organizaciji ni paravojnoj formaciji već Udruženju koje se pokušava izboriti za svoja prava.

No description available.

Delegacija Udruženja predala je danas zahtjev za hitan sastanak sa načelnikom opštine.

Načelnik opštine Miroslav Drlјača rekao je da će sastanak sa predstavnicima Udruženja biti održan u skorije vrijeme.

"Mislili smo da to bude odmah danas ali nije bilo moguće s obzirom na to da se protokol pravi za nekoliko dana unaprijed. Očekujem da će to biti veoma brzo", rekao je Drlјača.

Drlјača kaže da zahtjevi koje su dostavili iz Udruženja nezadovolјnih boraca nisu u nadležnosti lokalnih zajednica nego resornog ministarstva Vlade Republike Srpske.

Predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić kaže da su izbori u Boračkoj organizaciji provedeni legalo, prvo u mjesnim boračkim organizacijama a potom je održana izborna skupština na kojoj su izabrani legitimni predstavnici.