No description available.

Skupština opštine Novi Grad prihvatila je danas nekoliko informacija sa dnevnog reda 20. redovne sjednice a nakon toga je dogovoreno da se rad prekine a datum nastavka rada lokalnog parlamenta biće naknadno poznat.

Odbornici su danas razmatrali i usvojili informacije o stanju lokalnih puteva, socijalne zaštite , javbne rasvjete i bezbjednosti saobraćaja.

Osim toga, usvojene su i informacije o stanju elektro mreže i zaštiti životne sredine.

Na dnevnom redu još su informacije radu udruženja i nevladinih organizacija, relalizaciji  programa razvoja sporta, programa investicionih ulaganja, sudskim sporovima te vizija razvoja mjesnih zajednica.

Sjednica je počela u  utorak, 30. maja prvog dana i tokom prvog nastavka u utorak 5. juna usvojeni su  izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini u iznosu 14. 979.466 KM ili 95,27 odsto od plana.

Skupština je usvojila i plan kapitalnih investicija za period 2023- 2025. godina koji obuhvata 435 projekata ukupne vrijednosti 38.448.094 KM.

Osim toga,  usvojeni su  i izvještaji načelnika opštine o radu u organima komunalnih preduzeća "Komus" i "Vodovod i kanalizacija" te izvještaji o radu lokalnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.