U OŠ „Branko Ćopić“ u Donjim Agićima danas je obilježen „Dan učeničkih postignuća“ u okviru kojeg je proglašen učenik generacije Danijel Miljatović  i dobitnik Vukove diplome Dražen Bjeljac.

Posebna priznanja dobili su učenici Danijel Miljatović, Dražen Bjeljac, Mario Goronja i Milan Rodić koji su na republičkom takmičenju “Ćirilice čedo moje” od ukupno 118 ekipa osnovaca iz cijele Republike Srpske osvojili 6. mjesto.

Danijel Miljatović učenik generacije, Vukovac i učesnik ovog i brojnih takmičenja ispričao nam je o planovima za budućnost.

“Na takmičenju sam predstavljao naš tim iz znanja iz istorije, Dražen je iz vjeronauke, Milan iz muzičkog, a Mario iz srpskog jezika. Prvo smo išli na opštinsko u Svodni tu smo osvojili prvo mjesto, zatim na regionalno u Prijedor, gdje smo takođe bili prvi. Na republičkom takmičenju koje je odžano 27. maja u Bijeljini osvojili smo 6. mjesto i veoma smo zadovoljni ovim plasmanom s obzirom da je bio veliki proj učesnika. Što se tiče mog školovanja omiljeni predmet mi je srpski jezik, ali se planiram baviti informatikom i upisati srednju školu Nikola Tesla u Banja Luci, smjer tehničar računarstva i programiranja”, naveo je Miljatović.

Direktorica ove škole Mara Ćulibrk navela je da deveti razred završava 9 učenika, a prvi razred upisalo je 7 učenika.

“Posebno bih pohvalila učenike koji su predstavljaljali našu školu na republičkom takmičenju i ostvarili veliki uspjeh predstavljujući na najbolji mogući način ne samo školu, već i opštinu Novi Grad”, navela je Ćulibrkova.

Diplome i nagrade dobili su i  učenici: Damjan Railić, Armin Alijagić, Almedin Dedić, Petar Railić, Dejan Zorić, Zuhdija Šupuković, Mihajlo Kondić, Mihajlo Novaković, Andreja Vukić, Abdurahman Šabić,  Maja Umićević, učenici P.O. Kršlje.

Prigodan program za danas su pripremili učenici i nastavnici ove škole i područnih odjeljenja, a roditelji i gosti su mogli uživati u recitacijama, glumi i pjevanju.