No description available.

Za danas je zakazan drugi nastavak 20. redovne sjednice Skupštine opštine Novi Grad.

Na dnevnom redu još su informacije o stanju lokalnih puteva, socijalne zaštite, javne rasvjete, stanju bezbjednosti saobraćaja,električne mreže,zaštiti životne sredine, radu udruženja i nevladinih organizacija.

Osim toga, na dnevnom redu su i informacije o relalizaciji  programa razvoja sporta, programa investicionih ulaganja, sudskim sporovima te vizija razvoja mjesnih zajednica.

Skupština opštine Novi Grad prihvatila je u ponedjeljak, 5. juna  izvještaje o radu lokalnih preduzeća i ustanova u prošloj godini nakon čega je rad prekinut a nastavak sjednice zakazan za danas.

U ponedjeljak  su usvojeni izvještaji Doma zdravlјa, Kulturno- obrazovnog centra, Centra za socijalni rad,Turističke organizacije , Narodne biblioteke, Doma za starija lica, Parka prirode "Una" i Dječijeg vrtića "Pčelica Maja".

Izvještaji o radu JP "Radio Novi Grad" i Sportske dvorane usvojeni su na početku 20. redovne sjednice u utorak, 30. maja.

Skupština opštine Novi Grad usvojila je u utorak  izvještaj o izvršenju budžeta u prošloj godini u iznosu 14. 979.466 KM ili 95,27 odsto od plana.

Skupština je prvog dana rada usvojila i plan kapitalnih investicija za period 2023- 2025. godina koji obuhvata 435 projekata ukupne vrijednosti 38.448.094 KM.

Osim toga,  usvojeni su  i izvještaji načelnika opštine o radu u organima komunalnih preduzeća "Komus" i "Vodovod i kanalizacija".