Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača potpisao je danas ugovor sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica o asfaltiranju šest putnih pravaca na području opštine Novi Grad, čija je vrijednost 192.175,50 KM.

“Od ovog iznosa ministarstvo finansira 134. 522 KM, a ostatak od 57. 652 KM je učešće Opštine Novi Grad. Radi se o ulaganju u putnu infrastrukturu, a tu je šest putnih pravaca koji se rekonstruišu u okviru ovog projekta ukupne dužine 1430 metara. Ovo je značajan projekat s obzirom da je nakon poplava došlo do velikog oštećenja na svim putnim pravcima”, naveo je Drljača.

Prema njegovim riječima ovaj projekat biće sproveden u Mjesnim zajednicama Urije, Prekosanje-Tunjica, Blagaj, Blagaj Japra, Suhača i Agići.

Drljača je naglasio da naša opština u kontinuitetu ima dobru saradnju Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica, koji su i prošle godine realizovali ovakav sličan projekat. 

Izvođač radova je firma koja je radila više projekata na području naše opštine, a radi se o Niskogradnji Marjanović iz Prijedora.