Danas je u sali Skupštine opštine Novi Grad, održan sastanak sa predsjednicima Mjesnih zajednica opštine Novi Grad.

Sastanku su prisustvovali načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača, zamjenik načelnika Bojan Lukač i šef odsjeka za poljoprivredu Olivera Popović.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je sastanak bio u cilju riješavanja šteta od poplava.

- Sastanak smo održali zbog problematike obilnih poplava koje su zahvatile Novi Grad. Upoznali smo predsjednike Mjesnih zajednica sa dešavanjima u proteklih nekoliko dana. Današnja sjednica je imala funkciju da se ubrzaju procjene šteta, jer nam je važno da ovaj problem riješimo što prije. Nastojaćemo u što kraćem vremenu da riješimo probleme koji su nastali. Do sada imamo 60 prijava što se putnih pravaca tiče i 59 prijava gdje su zabilježeni odroni i klizišta. Predsjednici Mjesnih zajednica će u roku od 10 dana napraviti procjenu šta je potrebno uraditi, a u to spadaju i štete u poljoprivredi – rekao je Drljača.

Predsjednik Mjesne zajednice Rudice Stevan Karlica rekao je da su štete ogromne.

- Na sastanku smo donijeli neke zaključke i prijedloge, a moram istaći da je naša Mjesna zajednica dosta stradala. Naše mjesto je na najnižem području i ovom prilikom pozivam sve mještane Rudica da prijave štetu na broj telefona 121. Mnogo objekata je bilo pod vodom, ali pokušaćemo svima da pomognemo i izmirimo tu štetu – izjavio je Karlica.

Da podsjetimo, građani štetu od poplava mogu da prijave na besplatni broj telefona 121 do 10. juna.