No description available.

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Prijedor održano je povolјno stanje bezbjednosti, rekao je danas na redovnoj  konferencija za novinare načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović

On je rekao da su u  februaru  evidentirana su 62 krivična djela, što je za 31 djelo ili 33% manje u odnosu na uporedni period. Po nepoznatom izvršiocu evidentirano je 25 krivičnih djela ili 40% ukupno evidentiranih. Ukupna rasvijetlјenost prijavlјenih krivičnih djela iznosi 85,9%, a rasvijetlјenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu iznosi 66%.

U izvještajnom periodu evidentirano je krivično djelo ubistvo u pokušaju počinjeno od strane dva lica iz Kozarske Dubice protiv kojih je nadležnom tužilaštvu dostavlјen izvještaj.

Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor dostavlјen je izvještaj protiv jednog lica za počinjeno krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilјa i mržnje.

U februaru je na području Policijske uprave Prijedor kontrolisano  i evidentirano 10 ilegalnih migranata. 

 

Načelnik Sektora kriminalističke policije Goran Karan je rekao da su u februaru evidentirana dva krivična djela privrednog kriminaliteta i da je izvršenjem ovih krivičnih djela pričinjena materijalna šteta u iznosu preko 146.879 KM.

Policijska uprava Prijedor u februaru mjesecu evidentirala je četiri krivična djela i devet prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga. Na području Novog Grada otkrivena je improvizovana laboratorija za uzgoj opojne droge, a od jednog lica oduzeto je oko 420 grama marihuane, 2.502 sjemenke indijske konoplјe, oružje i municija.

 

Načelnik Sektora policije Mario Milašin rekao je da u februaru  iz oblasti javnog reda i mira evidentirano 29 prekršaja, što je za 39,6% manje u odnosu na uporedni period, i da je u tom segmentu održano stabilno stanje.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja evidentirana je 51 saobraćajna nezgoda. U jednoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao suvozač. 

Milašin je apelovao  na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenje brzine kretanja i da obrate pažnju na pješake u blizini škola.