Grad obezbijedio besplatan prevoz na manifestaciju „Dani zime na Kozari“ –  mladibl.com

Direktor Turističke organizacije Novi Grad Nebojša Todić rekao je  da je u nedjelju 29. januara organizovan besplatan prevoz autobusima za građane na privredno-turističku manifestaciju "Dani zime na Kozari".

Todić kaže da je Turistička organizacija opštine Novi Grad kao suorganizator manifestacije stupila u kontakt sa srednjim školama, sportskim i lovačkim udruženjima sa prostora opštine.

"Sa područja opštine Novi Grad u gastro takmičenju učestvovaće Srednjoškolski centar "Đuro Radmanović" smjer kuvari i Lovačko udruženje "Fazan" Novi Grad te ekipe Karate kluba "Rajko Crnobrnja Gligo" u sportskom takmičenju", rekao je on.

Todić kaže da je za sve zainteresovane građane u nedjelju 29. januara organizovan besplatan prevoz autobusom sa polaskom u 9.00 časova.

Prvog dana ove dvodnevne manifestacije, u subotu, 28. januara, biće održan planinarski marš i ski-skup, a drugog dana će na platou na Mrakovici biti održana centralna manifestacija koja će obuhvatiti takmičenja gradova u zabavnim igrama, gastro takmičenja i izbor najboljih jela, te bogat kulturno-umjetnički program.

Početak ovog centralnog događaja planiran je za 11.00 časova.

U gastro takmičenju učestvovaće 26 ekipa iz 13 opština i gradova Republike Srpske i Federacije BiH u kategorijama srednje škole, izviđači i planinari, te lovačka udruženja. Za posjetioce će biti pripremljeno 1.000 porcija pasulja.

U muzičko-zabavnom programu učestvuju etno-grupa Udruženja žena "Jabuka" iz Kozarske Dubice, muške i ženske pjevačke grupe Kulturno-umjetničkog društva "Una" iz Novog Grada, pop-rok grupa "Bečars" i di-džej Vladimir Zorić.

Ulaznica u Nacionalni park "Kozara" ujedno je i kartica za tombolu u kojoj će se u 15.00 časova dijeliti nagrade sponzora.

Pokrovitelj manifestacije "Dani zime na Kozari" je grad Prijedor, organizator prijedorska Turistička organizacija, a saorganizatori Nacionalni park "Kozara" i turističke organizacije Republike Srpske, grad Gradiška i opštine Kozarska Dubica, Novi Grad i Kostajnica.

"Dani zime na Kozari" održavaju se 16. put.