No description available.

Za danas je zakazan treći nastavak 16. Redovne sjednice Skupštine opštine Novi Grad.

 Predsjednik Skupštine opštine  Zoran Kukavica prekinuo je u ponedjeljak, 14. novembra  drugi nastavak 16. redovne sjednice lokalnog parlamenta zbog, kako je obrazložio, nemogućnosti održavanja reda u skupštinskoj sali.

Kukavica je na početku sjednice zatražio da skupštinsku salu napusti odbornik PDP-a Igor Taborin kome je na prvom nastavku izrečena mjera udaljenja, a na drugom nastavku  je izrekao mjeru isključenja odbornika Hasana Rasavca i Dušana Gašića iz kluba PDP-a i nacionalnih manjina, Mirka Zgonjanina i Ljubiše Vujanovića iz Kluba odbornika DNS-a, kao i Mladena Šumara, Gorana Kutlije i Filipa Egeljića iz Kluba odbornika SDS-SRS.

Opozicioni odbornici nakon izricanja ove mjere nisu napustili skupštinsku salu, te je Kukavica prekinuo sjednicu, a nastavak zakazao za petak.

Sjednica lokalnog parlamenta počela je 4. novembra kad je usvojen dnevni red.

U prvom nastavku, 10. novembra usvojen je izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci ove godine u iznosu od 6.552.741 KM, što je 50,61 odsto od plana.

Usvojena je i odluka o načinu upravljanja, održavanja, prodaje, odnosno rezervacije grobnih mjesta na gradskom groblju, te odluka o osnivanju privrednog društva "Novi transport" Novi Grad.