Na željezničkoj stanici u Novom Gradu danas su, povodom Dana i krsne slave Željeznica Republike Srpske položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen- obilježja željezničarima poginulim u minulom ratu.

Predsjednik Boračke organizacije Novi Grad Marinko Gačić rekao je da su Željeznice Republike Srpske, odlukom Vlade Republike Srpske, osnovane 12. maja 1992. godine.

"U minulom ratu poginulo je 25 željezničara iz Novog Grada. U temelje Srpske ugrađeno je više od 300 života željezničara", rekao je Gačić koji je i radnik Željeznica Republike Srpske.

Načelnik opštine Miroslav Drljača danas je rekao da činjenica da su Željeznice Republike Srpske osnovane u vrijeme kad su donošene ključne odluke govori o značaju ovog preduzeća.

"Ohrabruje činjenica da je u procesu reorganizacije opstala Sekcija u Novom Gradu i što danas možemo govoriti o potrebi za novim zapošljavanjem", rekao je on.

Direktor Sekcije za upravljanje i regulisanje saobraćaja Radmila Đajić kaže da u procesu reorganizacije nije bilo otpuštanja radnika iz Novog Grada.

Prema njenim riječima, oko 200 radnika iz Novog Grada zaposleno je u Željeznicama Republike Srpske.