Povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila, u Policijskoj stanici Novi Grad danas su  prislužene svijeće kod spomen- ploče dvojici policajaca poginulih u minulom ratu a nakon toga je upriličen slavski obred.

Komandir Policijske stanice Milan Trivanović rekao je da je stanje bezbjednosti na području koje operativno pokriva ova Policijska stanica zadovoljavajuće.

"Kad je riječ o stanju u oblasti kriminaliteta, za prvih 10 mjeseci ove godine evidentirano je 96 krivičnih djela, 3,2 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Rasvijetljenost krivičnih djela po nepoznatom počiniocu je 74,2 odsto a ukupna rasvijetljenost krivičnih djela 92, 1 odsto", rekao je on.

On je naveo da je ove godine dokumentovano krivično djelo krijumčarenja lica te da je protiv dva lica izvještaj proslijeđen Tužilaštvu BiH a zahvaljujući aktivnostima usmjerenim na redukciju opojnih droga podneseno je osam izvještaja protiv devet lica.

Trivanović kaže da je za 10 mjeseci ove godine evidentirano 55 narušavanja javnog reda i mira što je za 32, 9 osto manje nego lani.

Kad je u pitanju bezbjednost saobraćaja, on kaže da su se od početka godine dogodile  123 saobraćajne nezgode što je za 9,8  odsto više u odnosu na isti periodu 2020. godine.

"U 2020. godini je na području koje operativno pokriva Policijska stanica Novi Grad, u saobraćajnim nezgodama smrtno stradalo šest lica a od početka ove godine šest lica", rekao je Trivanović.

Prema njegovim riječima, od početka ove godine kontrolisano je 48 migranata što je za 25 odsto manje u odnosu na isti period lani.

Trivanović je naveo da ove godine nisu evidentirana krivična djela ili narušavanje javnog reda i mira počinjeni od strane migranata.