U centru Banjaluke juče je otvorena "Krajiška kuća" u kojoj je plasirano 300 proizvoda oko 50 proizvođača domaće hrane sa područja grada.
U okviru obilježavanja Dana grada - 22. aprila, te pod mjerama koje nalaže vanredno stanje zbog epidemije virusa korona, "Krajišku kuću" otvorili su gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić.
Otvaranju su prisustvovali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić i direktor Turističke organizacije grada Banjaluka Irena Radojević.
"Krajiška kuća" nalazi se na ukrštanju ulica Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Teodora Kolokotronisa i Bulevara cara Dušana u centru Banjaluke.
Na policama "Krajiške kuće" mogu se naći suvomesnati i mliječni proizvodi, prerađevine voća i povrća, čajevi, med, sve ono što proizvode i prerađuju domaći proizvođači.
"Krajiška kuća" otvorena je u podne, a u narednom periodu pridržavaće se propisanog radnog vremena koje će biti kao i za sve druge trgovačke objekte koji se bave prodajom hrane do 18 časova.
Dok traju mjere vezane za virus korona, "Krajiška kuća" će raditi svakim radnim danom do 18 časova, a kasnije će radno vrijeme biti usklađeno sa radnim vremenom "Hercegovačke kuće".
Na jesen je planirano da "Krajiška kuća" bude otvorena i u Trebinju.
U Banjaluci je obilježavanje Dana grada prošle godine počelo otvaranjem prve "Hercegovačke kuće" van Trebinja u kojoj se nalazi oko 500 artikala trebinjskih i hercegovačkih proizvođača.

Izvor: Nezavisne