Naučnici tvrde da komplikovane i teške žene imaju brojne prednosti, pa stoga, aku su vam ikada "nalepili" ove epitete, slobodno ih shvatite kao kompliment.
Naime, naučnici tvrde da su žene teškog karaktera obično inteligentnije, pa nema razloga da se osećate loše sko ste u društvu poznati kao ona koja je temperamentna. Umesto toga, prihvatite svoju 'nepodnošljivu' stranu i tretirajte je kao prednost i blagoslov.

Detaljno istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta Stenford i Univerziteta u Novom Južnom Velsu zaključili su da su komplikovane žene obično inteligentnije. Rezultat se zasniva na činjenici da žene s promenjivim raspoloženjem donose bolje odluke, ali i pokazuju bolje pamćenje kad su u pitanju detalji i činjenice.
Temperamentnim ženama loše raspoloženje omogućava da posvete više pažnje različitim aspektima svog života. To je posebno istinito kada trba da donesu važne odluke ili pronađu rešenja teških profesionalnih, socijalnih ili poslovnih problema jer 'hladne glave' prave analizu, umesto da koriste sentimentalno zaključivanje.


Naučnici su takođe proučavali i došli do zaključka da veseli ljudi reaguju kada se nađu u situaciji koja zahteva donošenje odluka ili razmatranje,a otkrili su i da imaju veliku prednost: kreativniji su.
Međutim, to ne mora da ima koristi ako su preterano srećni jer ih to uzbuđenje i sreća podstiče da donose impulsivne i nepromišljene odluke. Stoga, ovo može voditi lošim odlukama, ali i lošim posledicama.
Osim bolje analize i veština prosuđivanja, žene s teškim karakterom obično imaju razvijenije i veštine vođenja, što ih čini dobrim vođama u poslovnom svetu. Ipak, ima i nedostataka.
Ako ste skoro uvek negativni i razdražljivi, verovatno ste mnogo više pod stresom i imate veće šanse za razvijanje depresije. Zbog toga naučnici savetuju ljudima sa teškim karakterom da pokušaju da uravnoteže svoje emocije kako težak temeperament ne bi naškodio njihovom kvalitetu života.