BLIC - Banjalučka policija trenutno je zatrpana prijavama o seriji teških krađa u porodičnima kućama u kojima je nestalo lično oružje, zlatni nakit i velika količina novca.

Srpskainfo saznaje da je u samo jednoj pljački porodične kuće u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke nestalo oružje, nakit i novac u ukupnoj vrednosti od 15.000 evra (30.000 maraka).

Iz Policijske uprave Banjaluka naravno nije saopštena količina ukradenog novca, već osnovni podaci.

– Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 19. decembra postupili su po prijavi da je u mestu Bronzani Majdan u porodičnoj kući izvršena provala. Nepoznati izvršilac je iskoristio odsustvo vlasnika te iz porodične kuće otuđio pištolj vlasništvo oštećenog, kao i određenu količinu novca. Na licu mesta izvršen uviđaj. O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji se izjasnio da se radi o krivičnom delu “Teška krađa”. Rad na navedenom predmetu i pronalasku izvršioca krivičnog dela je u toku – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Istog dana kada se dogodila velika pljačka u Bronzanom Majdanu, prijavljena je i teška krađa u Kotor Varošu.

Lopovi su takođe iz porodične kuće ukrali pištolj, naki i “određenu količinu novca” naveli su iz PU Banjaluka, piše Srpskainfo.