AGENCIJE

Republički štab za vanredne situacije danas će u Banjaluci održati sjednicu.
Sjednica u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske počinje u 15.00 časova, a po njenom završetku biće objavljeno saopštenje.

Fotografije i kadrovi sa sjednice medijima će biti dostavljeni putem vetransfer linka, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Prethodno će predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razmatrati u Banjaluci sa gradonačelnicima i predstavnicima ministarstava i javnih ustanova u Srpskoj pogoršanu epidemiološku situaciju u Srpskoj.

Višković je na sastanak pozvao gradonačelnike Trebinja Mirka Ćurića, Banjaluke Draška Stanivukovića, Doboja Borisa Jerinića, Zvornika Zorana Stevanovića, te Istočnog Sarajevo Ljubišu Ćosića, Bijeljine Ljubišu Petrovića, Gradiške Zorana Adžića, Dervente Milorada Simića i Prijedora Dalibora Pavlovića.

Na sastanak su pozvani i direktori Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković, Inspektorata Republike Srpske Milovan Krčo, Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Srpske Vlado Đajić, te bolnice "Sveti vračevi" u Bijeljini Zlatko Maksimović.

Sastanku, koji će biti održan u 13.00 časova u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, prisustvovaće i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Iz Instituta za javno zdravstvo juče je saopšteno da je u Republici Srpskoj u posljednja 24 časa testirano je 1.165 laboratorijskih uzoraka, od kojih su na virus korona bila pozitivna 422, dok je 10 lica preminulo.