Thumbnail

AGENCIJE

Savjet ministara  je imenovao članove Koordinacionog tijela za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora.

Kako je saopšteno nakon sjednice u Koordinaciono tijelo su imenovani ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH Staša Košarac, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, federalni ministar životne sredine i turizma Edita Đapo i direktor Regulatorne agencije za radijacionu i nuklearnu bezbjednost u BiH Marinko Zeljko.

Savjet ministara BiH upoznat je na sjednici sa nacrtom odluke o imenovanju Komisije za izbjeglice i raseljena lica BiH, koju će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara dostaviti Predsjedništvu BiH, nadležnom za njeno donošenje.

“Data je saglasnost za imenovanje četiri od devet članova ove komisije koje predlaže Savjet ministara BiH”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da po dva člana predlažu vlade Republike Srpske i Federacije BiH, a jednog Vlada Brčko distrikta.