Virus korona (foto:Foto:Agência Xinhua) -

AGENCIJE

U Federaciji BiH potvrđena su 52 slučaja zaraze virusom korona, a tri osobe su preminule, podaci su Zavoda za javno zdravstvo FBiH o epidemiološkom stanju danas do 10.00 časova.

U saopštenju je navedeno da su u FBiH obavljena 464 testa na virus korona, te da su od 52 slučaja, u odnosu na posljednji izvještaj juče u 18.00 časova, četiri nova.

Najviše slučajeva zaraze virusom korona - 24, zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, slijede Zeničko-dobojski kanton sa osam, Unsko-sanski kanton sa šest, te Kanton Sarajevo sa pet slučajeva.

U Bosansko-podrinjskom kantonu imaju četiri slučaja zaraze virusom korona, Zapadnohercegovačkom tri, a po jedan u Posavskom i Srednjebosanskom kantonu.

Najviše testova na virus korona - 177 obavljeno je Hercegovačko-neretvanskom kantonu, a potom u Tuzlanskom, gdje je urađeno 107 testiranja i svi su bili negativni.

U Kantonu Sarajevo urađeno je 69 testova na virus korona.

Od virusa korona u svijetu je umrlo više od 18.900 ljudi, a potvrđeno je više od 420.000 slučajeva zaraze u više od 170 zemalja, podaci su američkog Univerziteta "Džon Hopkins".

Do sada se oporavilo više od 110.000 ljudi.