Akcija River (foto:granpol.gov.ba) -

Tužilaštvu BiH biće predato pet lica koja su osumnjičena da su tokom ove godine za visoke novčane iznose, u više navrata, vršili krijumčarenje ilegalnih migranata.

Kako se nezvanično saznaje, uhapšeni su Željko Đaković iz Kostajnice, Јasmin Selimagić i Radomir Bašić iz Novog Grada, Rade Kovačević iz Kozarske Dubice i Ljubiša Kajkut iz Prijedora.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su lica koja su uhapšena u okviru akcije "River" pod intenzivnom istragom Tužilaštva BiH i Granične policije, a osumnjičeni su da su se tokom ove godine bavili organizovanim krijumčarenjem migranata iz zemalja visokog migracijskog rizika.

Aktivnosti pretresa i lišavanja slobode realizuju se na području Prijedora, Kostajnice, Kozarske Dubice, Novog Grada i drugih mjesta.

Akcija River (foto:granpol.gov.ba) Akcija River (foto:granpol.gov.ba)

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni ostvarivali nezakonitu imovinsku korist u velikim iznosima, te da su nanosili štetu navedenim državama u vidu nezakonitih migracija i problema prouzrokovanim ilegalnim migracijama.

Osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, koji će ispitati osumnjičene te nakon toga odlučiti o predlaganju mjera za određivanje pritvora i drugim aktivnostima.

Izvor: RTRS