Dodjelom medalja, diploma i poklona najboljim timovima, pojedincima i trenerima sinoć je u Novom Gradu završen četvrti besplatni košarkaški kamp za dječake i djevojčice uzrasta sedam do 18 godina.
Trener Košarkaškog kluba /KK/ "Sloboda 73" Dejan Kukavica rekao je da je od ponedjeljka, 23. jula, u radu kampa učestvovalo oko 160 dječaka i djevojčica. 

"Tako smo dali sebi težak zadatak da sljedeće godine ovaj broj nadmašimo. Mi već od sutra počinjemo da radimo na organizaciji kampa 2019. godine. Najveći problem u organizaciji je nedostatak smještajnih kapaciteta u Novom Gradu", rekao je on. 

Kukavica je naveo da su pored redovnog treninga, danas održana i takmičenja, a proteklih dana održana su takmičenja u šutiranju i igri jedan na jedan. 

Medalje i priznanja uručio je predsjednik KK "Sloboda 73" Milan Božić. 

Trener Zoran Petrović učestvuje u kampu četvrti put, od kada je u Novom Gradu organizovan besplatni košarkaški kamp. 

"Kamp raste svake godine i okuplja sve više djece. Drago mi je da svake godine viđam tu istu djecu, što znači da im se sviđa i da je kamp dobar", rekao je Petrović. 

Osim Petrovića, sa košarkašima su radili treneri Dragan Višnjevac, Nenad Ćuk, Saša Vasiljević i Ivica Blažević. 

Učesnici kampa su bili mladi košarkaši iz Novog Grada, Prijedora, Kozarske Dubice, Banjaluke, Aleksandrovca, Kotor Varoša, Šipova i Sanskog Mosta. 

Pokrovitelj manifestacije koja je dio programa Petrovdanskih dana je opština Novi Grad. 

Image may contain: 13 people, people standing and outdoor