Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević i direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović uručili su  Narodnoj biblioteci u Novom Gradu 89 knjiga otkupljenih u okviru kampanje "Čitajmo zajedno".
 
Malešević je istakao da su građani podržali ovu akciju i da su u kratkom periodu ostvareni dobri rezultati.
 
On kaže da je planirano da naredne godine akcija traje od početka Sajma knjige u Banjaluci do kraja Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, kao i da se uključi što više lokalnih zajednica.
 
"Ove godine, u akciju su se uključili gradovi Istočno Sarajevo i Banjaluka, a očekujemo da će iduće godine biti više gradova i lokalnih zajednica, te da će biti obogaćen književni fond u bibliotekama nerazvijenih lokalnih zajednica", naveo je Malešević.
 
Ristović je rekao da je akcija "Čitajmo zajedno", koja je realizovana u oktobru - mjesecu knjige, potpuno uspjela i da je prikupljeno više od 550 naslova.
 
"Ministarstvo je omogućilo širokoj čitalačkoj publici, prije svega bibliotekama u rubnim opštinama Srpske, komplete knjiga koje do sada nisu imali. U akciji su najprodavanija bila djela Ive Andrića, Petra Petrovića NJegoša i Gorana Petrovića", naveo je Ristović.
 
Direktor Narodne biblioteke u Novom Gradu Slobodanka Vujinović kaže da je ova ustanova dobila jednu od značajnijih donacija.
 
Cilj kampanje "Čitajmo zajedno", koja je sprovedena od 23. do 31. oktobra, bio je podsticanje građana da kupuju i čitaju najbolje naslove domaćih izdavača, jačanje izdavaštva, te kreativno sprovođenje otkupa knjiga namijenjenih bibliotekama u nerazvijenim opštinama.
 
Kampanju je pokrenulo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske u saradnji sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo.
Image may contain: people sitting