Fudbalski klub Svodna prošle takmičarske sezone osvojio je prvo mjesto u Područnoj ligi Prijedor. Narednu sezonu klub će igrati u Regionalnoj ligi Republike Srpske - grupa Zapad.

Jedan od najzaslužnijih za ovakav istorijski uspjeh je predsjednik kluba Milan Balaban koji je rekao da zasluge nisu samo njegove, nego i trenera Dejana Marjanovića, kao i svih igrača koji su nesebično dali dio sebe.

''Klub sam preuzeo u ljeto 2017. godine i počeo da radim na infrastrukturi i igračkom kadru. Situacija je bila teška ali uspio sam da okupim momke koji su iz Svodne, a igrali su u drugim klubovima. Prvi potez kad sam preuzeo klub bile su stolice na tribinama sa imenima kluba, a urađen je video nadzor prostorija i stadiona. U narednom periodu osim stadiona koji je već renoviran, planirana je adaptacija i opravak od prošlogodišnjih poplava. Urađene su tribine, ograda oko cijelog stadiona, kućice za rezervne igrače i sudije su obnovljene, a i prostorije kluba su komplet renovirane. Organizacija kluba je na zavidnom nivou i mi to dokazujemo sa svim ovim što radimo. Mi organizujemo veoma značajan događaj, a to je memorijalni turnir ''Braća Marčeta'', na kojem će ove godine učestvovati ekipe koje igraju Prvu ligu Republike Srpske. Plnirano je da datum tog događaja bude 29. i 30. juli. U klubu se dosta bavimo humanitarnim radom i veliki broj akcija smo podržali, a u nekima od njih smo bili i inicijatori'', istakao je Balaban.

Član Uprave kluba Goran Banjac, izjavio je da klub dosta pažnje posvećuje mlađim kategorija i da spremno dočekuju nastup u Regionalnoj ligi - grupa Zapad.

''U našem klubu najviše pažnje posvećujemo omladinskim selekcijama, zbog toga što je to budućnost sviju nas. Zadovoljni smo sa radom trenera Željka Macure od koga djeca mogu da nauče dosta o fudbalu i ponašanju. Imamo oko 60 djece koja su do sada pokazala zavidne rezultate na svim takmičenjima u regiji. Što se tiče naše prve ekipe, nastojaćemo u našoj debitanstkoj sezoni u Regionalnoj ligi da ostvarimo dobar plasman. Većinu igrača iz prethodne sezone smo zadržali i želimo da dovedemo još nekoliko igrača, kako bi bili u sredini tabele što nam je cilj. Odradili smo već jedan trening, što dokazuje da smo ozbiljno shvatili nastup u višem rangu takmičenja'', rekao je Banjac.

Direktor marketinga Vladislav Marjanović kaže da klub ima oko 200 aktivnih članova koji učestvuju u finansiranju kluba.

''Osmislili smo nešto novo, a to su reklame iz kojih izvlačimo jedan dobar dio sredstava. Imamo 150 reklama firmi, a cilj nam je da pojačamo taj broj reklama. Planiramo da proširimo u budućnosti prostorije kluba jer već za tim ima potrebe'', istakao je Marjanović.

Fudbalski klub ''Svodna'' je u prethodnoj sezoni Područne lige Prijedor koja je prekinuta zbog pandemije korana virusa zauzeo prvo mjesto sa dva boda više od drugoplasiranog FK ''Slaven'' iz Dobrljina.