Sergej Babić iz KK ''Sloboda 73'' i Una Kenjalo iz KK ''Rajko Crnobrnja Gligo'' izabrani su za najbolje sportiste u opštini Novi Grad za 2019. godinu.

Nagrade i priznanja su dodjeljena u kategorijama: najbolji sportista i sportistkinja, najbolja sportska organizacija, najbolja mlada sportistkinja i najbolji mladi sportista, najuspješniji sportski trener i najistaknutiji sportski radnik.

Drugo mjesto, u kategoriji sportista, osvojio je Mladen Knežević iz KK ''Rajko Crnobrnja Gligo'', a treće Saša Kovačević iz FK ''Sloboda''.

U ženskoj konkurenciji drugo mjesto pripalo je Teodori Božić iz OK ''Smeč'', dok je treća Aleksandra Trbulin iz ŽKK ''Sloboda''.

Najbolji mladi sportista je Marko Zorić iz KK ''Rajko Crnobrnja Gligo'', drugi je Halid Mehinović iz KFSŠ ''Bubamara'', a treći Matija Đorđević iz KK ''Sloboda 73''. Marija Grab iz KK ''Rajko Crnobrnja Gligo'' najbolja je mlada sportistkinja, druga je Stela Maran iz OK ''Smeč'', a treća Iva Ovuka iz ŽKK ''Sloboda''.

''Sloboda 73'' najuspješniji je sportski klub, drugo mjesto pripalo je Karate klubu ''Rajko Crnobrnja Gligo'', a treće Rukometnom klubu ''Srednjoškolac''.

Njuspješniji trener je Dejan Kukavica iz Košarkaškog kluba ''Sloboda 73'', a najistaknutiji sportski radnik je Bojan Kovačić iz Rukometnog kluba ''Srednjoškolac''.

,,Nisam očekivao da ću biti najbolji sportista, a zahvalio bi se se svojim saigračima i treneru na ovom uspjehu. Uz mnogo napora nadam se da ću nastaviti sa dobrim partijama na parketu'', izjavio je Sergej Babić, najbolji sportista opštine Novi Grad.

''Ovo priznanje mi mnogo znači jer je to pokazatelj da je ova godina bila dosta uspješnija nego prethodna i podstrijek da radim još više. Nisam očekivala da ću biti najbolja sportistkinja jer sam mislila da su druge djevojke uspješnije nego ja, ali ispostavilo se da nije tako. Nadam se da ću i naredne godine ponoviti ovaj uspjeh'', istakla je Una Kenjalo, najbolja sportistkinja opštine Novi Grad.

''Ovo je za nas značajna manifestacija. Nagradili smo one najbolje i podstakli mlade ljude da se počnu baviti sportom. Finansiramo sve sportke organizacije i najtelentovanije sportiste'', izjavio je Bojan Lukač, zamjenik načelnika opštine Novi Grad.