U organizaciji Centra za promociju sportskog turizma i ekološke svijesti "Unus solus" Novi Grad i Asocijacije "Sport za sve" Banja Luka na Trgu Mladena Oljače  u Novom Gradu danas je održan  javni čas vježbanja osoba treće dobi .

 

Profesor na banjalučkom Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta Radomir Zrnić je rekao da je počela promocija programa koji se realizuje u sklopu Strategije za unapređenje položaja starijih lica Ministarstva zdravqa i socijalne zaštite.

 

"Program rekreacije  osoba treće dobi je jedn dio strategije. U Banjaluci radimo četiri godine i imamo 130 osoba", rekao je on.

 

Prema njegovim riječima, počela je promocija u lokalnim zajednicama a prva je održana u Novom Gradu.

 

"Mi unazad dvije godine festivalom rekreakcije osoba treće dobi obilježavamo 1. oktobra, Dan starijih osoba i želja je da imamo ekipe iz svih lokalnih zajednica", rekao je on.

 

Prema njegovim riječima biće zatražena podrška lokalnih zajednica i profesora fizičke kulture koji će na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta biti osposobljeni za programe prilagođene osobama treće dobi.

 

Partneri prijekta su Društvo pedagoga fizičke kulture Novi Grad ,Udruženje penzionera Novi Grad i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta Banja Luka.