Košarkaši Slobode sutra dočekuju ekipu Borca iz Banja Luke u okviru Kupa Republike Srpske. Utakmica počinje u 15h i igra se bez prisustva publike.

Borac je član Premijer lige BIH i ABA 2 lige. U prvenstvu BIH su na sedmom mjestu sa tri pobjede i četiri poraza, a u ABA 2 ligi su na šestom mjestu sa dvije pobjede i dva poraza. Radi se o veoma kvalitetnom protivnik koji ove sezone igra protiv ekipa iz regiona, a to su MZT Skoplje, Sutjeska iz Nikšića, Zlatibor Čajetina, Helios Domažale i drugi. Zbog svega ovoga možemo reći da je sutra praznik košarke u Novom Gradu.

Sloboda 73 se takmiči u Prvoj ligi Republiki Srpske, a ove sezone nisu dobro startovali u prvenstvu. Odigrali su šest utakmici i doživjeli isto toliko poraza, ali za utjehu može da bude to što su u svim utakmicama bili ravnopravan protivnik.

Treba još dodati da Borac sa klupe predvodi poznati stručnjak Dragan Gagi Nikolić, koji je u svojoj trenerskoj karijeri trenirao Tamiš, Metalac Valjevo, Karpoš Sokoli i Igokeu. On je na klupi Borca zamijenio Marka Šćekića.