FK ''Sloboda'' pres konferencijom završio je uspješnu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske. U klubu imaju razloga za zadovoljstvo poslije jesenjeg dijela takmičenja. Prvo su dobili pozivnicu da igraju Prvu ligu, a prvi dio sezone je odigran sjajno jer se klub do samoga kraja borio za prvo mjesto sa Rudarom iz Prijedora. Rudar je osvojio prvo mjesto sa 32 boda, zatim slijedi Zvijezda 09 iz Stanišića sa 28, a Sloboda je treća sa 26 bodova.

Pres konferenciju je otvorio predsjednik kluba Mladen Bosančić, koji je rekao da se klub od njegovog imenovanja za predsjednika brzo organizovao i oformio ekipu, koja je opravdala povjerenje i bila najprijatnije iznenađenje.

''Kada je sezona počela prvenstveni cilj nam je bio da klub sa tradicijom od 110 godina postojanja i rada pokušamo da vratimo na mjesto koje mu pripada i na dobro smo putu da to u potpunosti uradimo. Trenutno smo treći i nismo opterećeni rezultatima, ali želimo da zadržimo mjestu u vrhu tabele. Zbog pandemije još nemamo planove oko priprema za drugi dio sezone, ali ćemo ići na pripreme. Imamo nekoliko opcija od Hrvatskog i Crnogorskog primorja, a možda otputujemo i u Antaliju'', rekao je Bosančić.

Direktor Slobode Aleksandar Dodig istakao je da je klub stabilan na svim poljima i pohvalio tim i stručni štab.

''Igrači i trener Duško Vranešević zaslužuju sve pohvale za dobre rezultate. Nažalost aktivnosti kao što je proslava 110 godina postojanja kluba nismo uspjeli da realizujemo zbog pandemije korona virusa, ali se nadamo da će u drugom dijelu sezone biti povoljnija situacija i da će se planirano ostvariti. Oformili smo mlađe selekcije koje nisu postojale, a sada se tri naše ekipe takmiče u kvalitetnoj ligi Republike Srpske. U omladinskom pogonu imamo više od 100 djece i cilj nam je da narednih godina iz njega izađu dva do tri igrača za seniorsku ekipu'', izjavio je Dodig.

Trener Duško Vranešević rekao je da su igrači najzaslužniji za odlične rezultate i novo okupljanje zakazao za sredinu januara.

''Ekipa je na pauzi do 15. januara. Uslijediće analize ostvarenog i vidjećemo šta i kako dalje. Ono što je najvažnije je to da trenutno imamo okosnicu ekipe i prilikom dovođenja igrača vodićemo računa da ih ne dovodimo na broj, nego će nas pojačati samo oni igrači koji su nam potrebni na određenim pozicijama. Kada je prvenstvo počinjalo bilo je veoma teško nagovoriti fudbalera da dođe u Slobodu jer je klub godinama imao finansijskih problema, ali poslije ove polusezone situacija će biti mnogo povoljnija u prelaznom roku'', smatra Vranešević.

Fudbaler Mario Desnica kaže da je vjerovao u svoje saigrače i da ekipa ima kvalitet.

''Pred početak sezone najavljivao sam da se Sloboda može boriti za vrh tabele. Ono što sam tada rekao pokazalo se kao tačno. Ova ekipa ima kvalitet i opravdali smo pozivnicu Fudbalskog saveza Republike Srpske da budemo prvoligaši. Ono što nam je najviše nedostajalo u prvom dijelu sezone su naši navijači. Nadamo se da će na proljeće situacija biti povoljnija i da ćemo se svi zajedno radovati novim pobjedama'', poručio je Desnica.

Drugi dio sezone počinje početkom marta naredne godine, a Sloboda će gostovati Slaviji iz Istočnog Sarajeva.