Omladinska banka Novi Grad  otvorila je  poziv za društvene projekte mladih a prijedlozi se dostavljaju do 9. marta.

Koordinator Omladinske banke Novi Grad Mladen Trninić kaže da  je u saradnji sa Fondacijom Mozaik i opštinom Novi Grad obezbijeđeno 23. 000 KM za projekte mladih u našoj opštini.

"Nadamo se kvalitetnim idejama mladih ljudi koji su do sada pokazali da se na njih može računati i svake godine pokazuju da sa svojim angažmanom i volonterskim radom, uz podršku Omladinske banke, mogu da pokrenu pozitivne promjene u našoj opštini. Očekujemo da ćemo uspjeti finansirati sve projekte koji budu predloženi na vrijeme i u skladu sa kriterijumima  poziva.  Podržavamo  projekte  mladih u iznosu od 500 do 1.500 KM  koji na neki način rješavaju neki od problema u lokalnoj zajednici", kaže on.

Prijave su onlajn, na društvenoj platformi Lonac.pro .

Više informacija i način prijeve  na linku https://www.lonac.pro/preko-pola-miliona-za-drustvene-projekte-mladih-u-47-omladinskih-banaka-sirom-bih?fbclid=IwAR34t2vUKCvJr1jaFeLE86kNtFYZ9e1mjT3KoAXXRoPPGiNWCGpMmzzbG4s

Osim poziva za projekte, otvoren je i poziv za mikrobiznise jer  Fondacija Mozaik i opština Novi Grad podržavaju male preduzetnike koji se odluče da pokrenu sopstveni biznis u iznosu od 500 do 2.000 KM.

Više o kriterijumima  na linku https://www.lonac.pro/156-000-km-bespovratnih-novcanih-sredstava-za-biznis-ideje-mladih

Omladinska banka Novi Grad  je od 2010. godine  podržala 223 projekta  u ukupnoj vrijednosti od 605. 117 KM.