U galeriji Kulturnog centra u Kikindi nedavno je održana promocija knjige pjesnikinje i slikarke Kristine Sredić, rođene u Novom Gradu. 

Kristina je predstavila svoju zbirku poezije „Budi svoj“ koju prati i zajednička izložba slika ove umjetnice i slikara Brace Azarića.

Knjiga pjesama „Budi svoj“ čiji je izdavač upravo kikindski kulturni centar je prva knjiga Sredićeve koja se pored pisanja bavi i slikarstvom.
„ Sam osećaj kada držiti svoju knjigu u ruci je neopisiv i svesni ste da ste stvorili nešto vredno bar za vas, a kada to možemo da podelimo sa svima, i pružimo im bar par trenutaka sreće, onda je moja sreća još veća.
Najčešće mi kažu da je najzastupljenija sjeta u mojim pjesmama, a s druge strane radost u slikama, tako da je to neki mali kompromis koji ja pravim u svom stvaranju", kaže Kristina Sredić, književnica i slikarka.


Kristina Sredić je kao dijete razvila ljubav prema pisanju i slikanju. Iako je ovo prva knjiga, namjera joj je da nastavi da piše a do sada je više puta izlagala svoje slike, prije svega u galeriji „Zdrvko Mandić“ u Novim Kozarcima i u Kulturnom centru.