Predstavnici Fondacije "Branko Ćopić" Banjaluka, Zavičajnog društva "Branko Ćopić" Hašani i opštine Krupa na Uni, danas su u spomen- školi u Hašanima, rodnom mjestu književnika Branka Ćopića prigodnim programom obilježili manifestaciju "Ćopićevim stazama djetinjstva".

 Predsjednik Fondacije Branko Ćopić Svetozar Ličina smatra da  Branko Ćopić neće biti zabrovaljen jer će njegova djela čitati i buduće generacije.

On je rekao da su likovi Ćopićevih djela i poseban način na koji je Branko pisao, najbolja garancija da će romani, pripovjetke i pjesme biti interesantne i slijedećim naraštajima.

"Branko je od zavičajnog postao nacionalni pa svjetski pisac. Njegujemo sjećanje na njega čitajući njegova djela", rekao je on.

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić kaže da je današnji praznik Miholjdan, slava Ćopića.

"Danas smo imali u planu širu manifestaciju koju nismo mogli organizovati zbog mjera sprečavanja širenja zaraze virusom korona. Manifestacija je zato skromna ali želimo sačuvati tradiciju i pokazati da nam je stalo do Branka Ćopića", kazao je Kljajić.

 

U Hašanima je danas bio i književnik Ranko Pavlović a prigodan program posvećen Branku Ćopiću pripremili su učenici Osnovne škole "Branko Ćopić".