Dubravko Duco Knežević iz Novog Grada, koji danas živi i radi u Švedskoj, pričao je za naš radio o novom albumu koji nosi naziv ”Na peronu”.

Na albumu se nalazi sedam pjesama: Una, Na peronu, Ne traži noćas, Tango, Stari čamac, Dođi i pjesma koja je već poznata našim slušaocima Svjedok prošlosti.


„Sve ove pjesme koje sam ja uradio slobodno se mogu nazvati Priče sa Unske pruge, jer su te pjesme iz vremena mog života u Novom Gradu i onoga što se dešavalo kasnije,“ izjavio je Knežević i dodaje da su pojedini kadrovi u spotovima snimljeni upravo u našem gradu.
Na pjesmama su osim Kneževića radili Toni Janković - pjavač grupe Divlje Jagode, jedan tekst je pisao Nedim Arnautović, a ostali saradnici su Borislav Tomašević, Andrej Stefanović i Damir Arslanagić.
Jedna od pjesma nosi naziv Una, a pjevač kaže da je ovu baladu posvetio supruzi.
„Što se tiče pjesme Una, ja sam iskoristio njeno prelijepo ime, jedna, jedina, unikatna i posvetio je svojoj supruzi, tako da je to jedna ljubavna balada.
Pjesme se mogu preslušati na YouTube-u, a Hayat produkcija stoji iza ovog projekta.


„Nadam se da će se svi koji slušaju moju muziku pronaći u nekoj od pjesama i nadam se da će im se svidjeti. Svaka pjesma ima neku svoju vrijednost, meni je teško izdvojiti omiljenu. Najbolji i jedini ispravan sud je sud publike, onih koji to slušaju.“
Dubravko Duco Knežević kaže je mu je bilo zadovoljstvo što je prošle godine bio učesnik festivala „Art Novum“, te se nada da će ove godine takođe gostovati u Novom Gradu.