Danijel Miljatović - Foto: SRNA

Danijel Miljatović, učenik šestog razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" iz Donjih Agića kod Novog Grada, napisao je najbolji literarni rad na konkursu Republičkog pedagoškog zavoda povodom Dana Republike.

- Deveti januar slavim u crkvi, trobojkom kiti me tata, kaže čuvaj to sine, to je koštalo rata. A ja, krstim se tiho, ljubim oltar, Bogu se molim, upalim svijeću za mrtvog djeda i tebe Srpska volim - dio je pjesme koju je Miljatović posvetio Srpskoj i osvojio prvo mjesto u konkurenciji među 291 literarnim radom iz 103 osnovne škole.

Miljatović, koji je htio poručiti da treba ostati i živjeti u Republici Srpskoj, ne ići iz otadžbine, kaže da je očekivao da će rad biti zapažen, ali nije baš očekivao da će osvojiti prvo mjesto.

- Republika Srpska mi znači sve i volio bih svoj život provesti u njoj - rekao je Miljatović .

On je dodao da od najranijeg djetinjstva voli i piše pjesme, te da mu je konkurs Pedagoškog zavoda bio dobra prilika da se predstavi.

Miljatoviću će nagrada biti uručena u subotu, 11. januara, u Vlasenici, a juče je dobio i posebno opštinsko priznanje na svečanoj akademiji u Novom Gradu povodom Dana Republike.