Резултат слика за POLICIJA REPUBLIKE SRPSKE

Na području Policijske uprave Prijedor  28/29. februara  i 29. februara /01.mart , realizovana je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu vozača pod dejstvom alkohola, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

 Prilikom kontrole psihofizičkog stanja vozača, 56 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg, za  10  vozača  određena  je mjera zadržavanja u policijskim stanicama u trajanju do 12 časova.

 Zbog kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola koncentracije preko 1,5 g/kg sankcionisan je jedan pješak koji je takođe zadržan lišenjem slobode.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola izrečena je 31 zaštitna mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u ukupnom  trajanju od 40 mjeseci.

 Na području  Uprave, od početka godine  evidentirane su četiri sabraćajne nezgode u kojima su smrtno stradala četiri lica,  tri lica na području grada Prijedora i jedno lice na području opštine Novi Grad. 

  S ciljem poboljšanja stanja bezbjednosti saobraćaja i smanjenja saobraćajnih nezgoda sa posljedicama po lica, Policijska uprava Prijedor apeluje da  učesnici u saobraćaju  poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu kretanja vozila uslovima i stanju na putu, da u saobraćaju ne učestvuju pod dejstvom alkohola odnosno da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge učesnike u saobraćaju.