Zbog sumnje da je pronevjerio 13.200 maraka, namijenjenih za izgradnju kuće Dejanu Zoriću iz Donjih Agića kod Novog Grada, Odbor za izgradnju kuće, podnio je danas krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor protiv Mladena Karana, inicijatora humanitarne akcije za pomoć Dejanu.

Kako nam je rekao član Odbora Aleksandar Janković, do podataka o pronevjeri došlo se uvidom u tansakcije na žiro- računu otvorenom za prokupljanje pomoći.

Janković kaže da je na računu, osim iznosa za koji se sumnja da ga je Karan pronevjerio bilo još 36.244 marke.

Prema njegovim riječima, članovi Odbora su svjesni da ove informaciju mogu izazvati sumnju u javnosti ali akcija nije ugrožena.

"Počela je izgradnja kuće u Donjim Agićima, urađeni su temelji i počelo je zidanje.  Izvođač sa kojim je potpisan ugovor ima rok od 60 dana", rekao je Janković.

 

 

On je rekao da za dovršetak kuće neće nedostajati sredstava s obzirom da su osim novčanih sredstava, u akciji prikupljene i donacije u građevinskom materijalu.

 Akcija za pomoć dječaku Dejanu Zoriću pokrenuta je krajem prošle godine a među onima koji su informiali javnost putem priloga i portala bio je i Mladen Karan.